משינוי מציאות לשינוי תפקיד
במצבי קושי מתמשך, יש מי שנשאב לייאוש ויש מי שמוצא את הדרך לנוע קדימה, צעד אחר צעד. בעוד שחלקנו משקיעים מאמצים רבים בניסיון לשנות את המציאות, רק כדי להיתקל שוב ושוב בתסכול, אחרים מצליחים לא רק להסתגל – אלא גם לגלות משמעות וסיפוק בתוך האתגרים עצמם.
מה יוצר את ההבדל?
היום, המחקר בתחום המיינדפולנס והטיפול מציע לא רק מענה לשאלה זאת, אלא גם כלים מעשיים שיכולים לסייע לנו לפתח גמישות פסיכולוגית, כדי ליצור שינוי ולקדם רווחה ומשמעות בחיים
.
בסדנה נכיר את ששת המרכיבים של גמישות פסיכולוגית, בהתאם למחקר של גישת ACT (Acceptance and Commitment Therapy), ונחקור כיצד הם מאפשרים לנו להתמודד אחרת עם אתגרי החיים.
🎭 נתמקד ביכולת שלנו לראות את העצמי כהקשר – מרכיב מנטלי מרכזי בגמישות פסיכולוגית, שמאפשר לנו להשתחרר מתפקידים נוקשים שמייצרים תקיעות ותסכול, ולבחון תפקידים אלטרנטיביים שיכולים להוביל ליותר חופש, צמיחה ומשמעות.
מה בסדנה?
✅ למידה תאורטית של מרכיבי הגמישות הפסיכולוגית
✅ התנסות חווייתית המשלבת מיינדפולנס, ACT ופסיכודרמה
✅ שיח פתוח, שיתופים ותובנות מעמיקות מתוך חכמת הקבוצה
מנחה: אודי גולדשטיין MA
פסיכותרפיסט, מטפל בפסיכודרמה וגישות מבוססות מיינדפולנס. מדריך סמינרים קליניים בתחום הטיפול בקהילה בבריאות הנפש ומלווה סטודנטים לתואר שני בפסיכודרמה במכללת סמינר הקיבוצים ובאוניברסיטת חיפה. מנחה קורסים והשתלמויות המחברות בין ACT, טיפול ממוקד חמלה ופסיכודרמה, המיועדות לאנשי מקצוע ולקהילה. חבר מערכת "בקשיבות - כתב העת לפסיכותרפיה מבוססת מיינדפולנס" המקדם פרקטיקות טיפוליות מבוססות מחקר.
